Învață modelarea 3D cu Fusion 360

Fusion 360 pentru incepatori

Modelarea 3D parametrică este o abilitate valoroasă în lumea tehnologiei din zilele noastre. Cu Fusion 360, poți aduce ideile la viață și poți crea designuri precise și profesionale pentru o varietate de industrii, de la designul de produse la arhitectură. De asemenea, Fusion 360 este ușor de utilizat, facilitând învățarea pentru începători. Având posibilitatea de a itera rapid asupra designurilor și de a face modificări cu ușurință, poți economisi timp și resurse în procesul de design. Prin învățarea modelării 3D parametrice, vei deschide, de asemenea, noi oportunități de carieră și vei avea un instrument care poate fi utilizat pentru proiecte personale. Atelierul va avea loc doar online. Numărul de participanți este limitat, pentru a indica intenția de participare, te rog să completezi acest formular.

Am creat mini-cursul “Fusion 360 pentru începători” și l-am publicat pe YouTube gratuit. Scopul cursului este să îți dea instrumente de bază pentru a începe cu încredere să creezi proiectele tale. Am mers pe abordarea de tutoriale practice - șapte videouri - șapte proiecte prin care înveți de la modul cum tragi o linie în schiță până la lucrul cu multiple componente în 3D.

Clemă în forma unui ananas

În acest video faci primii pași în Fusion 360. Vei învăța cum utilizezi Line, Mirror, Sketch dimension

Breloc în forma unui batarang

În acest video, vei face cunoștință cu ceea ce se numesc constrângeri în Fusion 360 – Constraints. Constrângerile în Fusion 360 îți permit să controlezi poziția relativă a formelor din schița ta, construind relații între entitățile pe care le ai în schiță.

Organizator pentru căștile cu fir în forma unui craniu

Cu acest exercițiu vei întări deprinderile de lucru în schiță învățând mai multe tipuri de constrângeri și dimeniuni. Pentru tine ca începător formarea acestor deprinderi trebuie să fie unul din obiectivele de învățare acum. Deprinderile de acum îți vor permite să lucrezi mai intuitiv atât în Fusion 360, cât și în orice alt pachet CAD.

Cutie în formă de stea pentru imprimarea 3D

În acest video vei modela o cutie și un capac pentru aceasta, aici în formă de stea, dar instrumentele și pașii de modelare vor fi aceiași pentru orice formă. Cutia, desigur, e o chestie generică, și ca obiect fizic asta ar putea fi un organizator pentru birou, organizator pentru șuruburi și chestii mici în atelier, sau un semn iluminat pe masă sau pe perete.

Glob pentru pomul de Crăciun

În acest video vei modela forme mai organice construind un glob pentru pomul de Crăciun sau un abajur. Vei explora mai multe instrumente în 3D și vei vedea puterea constrângerilor. Acest model, la fel ca și cutia din tutorialul precedent, e un fel de template de operațiuni pentru orice obiect circular de formă organică cu elemente care se repetă, copiate la fel circular.

Cutie din lemn tăiată la laser

În acest video vei construi o cutie din lemn sau placaj care va fi tăiată la laser. Aceasta poate fi un organizator pentru bijuterii și accesorii sau o cutie care va servi drept ambalaj pentru un cadou. În videourile trecute ai explorat instrumente noi, iar cu acest model vei pune în aplicare aceste instrumente.

Masă dintr-o foaie de placaj

Acesta este ultimul video în mini-seria de modelare 3D pentru începători cu Fusion 360. Vei modela o masă construită dintr-o singură foaie de placaj și vei exersa lucrul cu mai multe componente și opetațiuni cu acestea.

Abonează-te la canalul nostru pe YouTube pentru a nu pierde următoarele tutoriale.