Programul Monster Maker! Makers’ Fundamentals

În anul 2016, ne-am gândit să ne pregătim pentru Halloween într-o manieră mai classy – îmbinând reciclarea hainelor vechi, cu printarea 3D, pepakura și integrarea de lucruri electronice. De ce? ne întrebi tu. Pentru că putem, pentru că nu am mai făcut asta înainte și pentru că nu avem experiență cu asta. 😀

mm

Atelier de Croitorie și Upcycling (16 octombrie, ora: 11:00, la ZIPhouse)

Pe 16 octombrie te invitam la atelierul de croitorie și upcycling, unde începem crearea costumului dorit! Ne vom învăța cum să reutilizăm hainele vechi, să le schimbăm modelul, să croim și să coasem – pentru a obține costum perfect de Halloween. Lipsa experienței în domeniu nu este o problemă. Dacă știi să ții acul în mână – vino! Și restul te învățăm pe loc. Pregătește-te din timp pentru cel mai tare eveniment din luna octombrie!

Atelier de 3D printing (17 octombrie, ora: 18:00, la UTM bl.6)

La atelierul de 3D printing vom explora una dintre cele mai discutate tehnologii de fabricare din ultima vreme – printarea 3D și posibilele aplicări.
Cu o diversitate tare mare de aplicări, am decis că trebuie să aducem această tehnologie mai aproape și să experimentăm în construcția costumelor pentru Halloween: o mască, accesorii tematice sau suporturi necesare pentru electronica integrată. Vom discuta ideile și vom căuta soluții pentru necesitățile pe care le avem anume folosind printarea 3D.
Nu este nevoie să ai experiență de modelare 3D și nici de printare 3D. Curiozitatea și spiritul explorator e totul de ce ai nevoie.

Atelier de Pepakura (19 octombrie, ora 18:00, la UTM bl.6)

La atelierul de Pepakura vom experimenta cu o tehnică de modelare de măști, scuturi, căști și alte accesorii pentru un costum de cosplay, prin care un model 3D este printat în hârtie și strâns într-un model care ulterior este armat cu rășină.
Nu trebuie să ai experiență de lucru cu Pepakura, învățăm împreună chiar în timpul atelierului.

Atelier de Integrare a Sistemelor Electronice (22 octombrie, ora: 11:00, la UTM bl.3)

La atelierul de Integrare a Sistemelor Electronice, de pe 22 septembrie, vei putea să-ți modifici costumul pentru Halloween la un nou nivel. Luminițe, motorașe și bâzâit făcut de mici difuzoare; toate acestea le vei putea integra în costumul tău, cu scopul de ”” WOW, uite la monstrul ăla care luminează, așa-i că e cool”?
La acest atelier vom învăța împreună cum să alegi elementele electronice corespunzătoare costumului tău, cum să lipești împreună chestii electronice, și să-ți faci propriul sistem electronic care să atragă toate privirile la costumul tău! Toate aceste sub îndrumarea unor specialiști ingineri.

Atelier de Finalizarea Produsului (26 octombrie, ora: 18:00, la ZIPhouse)

Pe 26 octombrie te invitam la ultimul atelier din cadrul programului ‘Monster Maker! Makers’ Fundamentals’ – unde vom continua prelucrarea costumului de Halloween. Coasem, lipim, asamblăm totul ce a rămas neterminat și împreună vom aducem costumul la perfecțiune. Nu contează unde o să dansezi anul acesta de Halloween, conteză să ai un costum sau accesoriu pe care l-ai făcut singur(ă). Vino și creează alături de noi!

Petrecerea de Halloween (29 octombrie)

Ca să participi la programul ‘Monster Maker! Makers’ Fundamentals’ – este nevoie să te înregistrezi: www.goo.gl/NkIzMH
Taxa de participare la tot programul este de 80 de lei, iar dacă vrei să participi doar la un atelier pe plac, taxa este 20 lei.

Program organizat în parteneriat cu USAID, cu suportul ZIPhouse și UTM.

Pentru mai multe detalii, urmărește-ne pe pagina noastră de facebook: www.fb.com/atelier99.org

Trackbacks & Pings

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *