Creatorii și inovatorii din Moldova sunt invitați să participe la Odesa Maker Faire

În vara aceasta, Atelier 99 va co-organiza alături de coordonatorii mișcării Makers din Ucraina – Odessa Mini Maker Faire! Pe 13 – 14 august, în „Terminal 42”, orașul Odessa – se vor strânge makeri din Republica Moldova și Ucraina, ca să arate lumii inovațiile lor, să facă schimb de experiență și de energie cu toți doritorii.

După spusele lui Iurii Vlasiuk, directorul iarmarocului Maker Faire Kyiv, în Ucraina și Republica Moldova sunt mulți makeri, iar oameni cu mentalitate de maker – și mai mulți: „Scopul nostru acum este de a-i scoate la iveală, să le aducem la cunoștință că sunt persoane care gândesc la fel; sunt ateliere, hub-uri, fablab-uri, hackerspace-uri în care cultura creației prosperă. Cu cât mai mulți makeri sunt, cu atât mai mulți antreprenori sunt – cu atât mai dezvoltată va fi economia”.

Invităm creatori și inovatori, care au prototipuri sau proiecte realizate ca să-și facă cunoscute ideile peste hotare. Dacă ești maker și vrei să cunoști, să împărtășești idei cu mișcarea Makers din Ucraina completează formularul aici.

Suntem în căutare de makeri până pe 16 iulie, dar nu așteptați prea mult pentru a aplica!

odesa2

De asemenea, nu ezitați să spuneți și prietenilor ingenioși despre posibilitatea de a reprezenta Republica Moldova la Odesa Maker Faire. Cazarea și transportul fiind asigurate și acoperite de noi, makerii – trebuie doar să aplice și să-și pregăteascăi bagajele.

Cine este un maker și ce fel de proiecte sunt corespunzătoare pentru a participa la un Maker Faire? Toți cei care sunt pasionați de a face lucruri ce implică tehnologia aplicată în orice domeniu este bun de expus la iarmaroc – atât timp cât pot să se impărtășească cu ușurință cu alte persoane.

Așteptăm să găsim cât mai multe inițiative creatoare și inovatoare, care vor prelua și răspândi cultura mișcării Makers în Republica Moldova și peste hotarele țării.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *